Dvi savaitės neperkant maisto: prasideda sunkumai

Po ilgos ilgos pertraukos vėl viriau bulves – net nustebau, kokios jos skanios. Valgydamas tik prekybos centrų maistą, panašu, kad nejučia ir nubukinau savo skonio receptorius. Nebevalgydamas naminio maisto negalėjau ir palyginti jo su gamykloj ruoštu, kuris pavirto į vienodai skanų. Tiesa, bulves viriau ne tiek iš gero gyvenimo, kiek dėl to, kad baigėsi mūsų susiskippintos atsargos ir teko naudoti savąsias, t.y. bulves.

Prieš pora naktų bendranamiai nieko taip ir neparnešė, nes abu Sainsbury’s konteineriai buvo pilni paprastų šiukšlių. Praeitą naktį nusprendėme padaryti ankstyvą vizitą į Waitrose ir Tesco. Deja, jis nebuvo pakankamai ankstyvas – atsirado dar greitesnių už mus. Prie Waitrose prasilenkėm su trimis dviratininkais, įtartinai pilnais maišais. Vėliau priėję radome tuščius Waitrose konteinerius. Prie Tesco tuos pačius dviratininkus pavijome ir tikrai ten jie viską mums iš panosės ir susirinko. Pirmą kartą skippinome su kažkuo nepažįstamu.

Kadangi ir Tesco konteinerius jau jie gerokai buvo pranaršę, tenkinomės likučiais. Kai ką atidavė ir mums, tačiau turėjo pristatyti maisto draugų vakarėliui – tam reikalui pririnko dvi pilnas keliautojų kuprines ir kažkiek didelių maišų. Šnektelėjome prieš jiems išskubant ir kelios minutės po jų išvažiavimo… Pasirodė vadybininkė, kuri liepė sukrauti viską atgal ir pasišalinti, mat kažkas iš kaimynų pasiskundė.

Apsukę kvartalą viską greitai nusirinkome nuo konteinerio viršaus ir patraukėme namo. Išlepinti ankstesnių naktų sėkmių jautėmės kiek nusivylę: keli sumuštiniai, keli duonos kepaliukai, pora dėžučių desertų, sulčių pakelis, sūris, šampinjonai. Rytoj vėl nebeturėsim, tačiau rytoj jau sekmadienis, o sekmadieniai yra tos dienos, kai Sainsbury’s būna dosniausias. Kad tik vadyba liktų tokia pat!

Šią savaitę apie prekybos centrų išmetamo maisto problemą rašė ir Financial Times. Žodis freeganas nė karto nebuvo paminėtas, išvis nelabai kalbėta, kas daroma su tuo maistu, tik apžvelgti problemos mąstai (amerikiečiai išmeta 40% maisto, britai beveik 9 milijonus tonų), prekybos centrų planai nebeišmesti maisto nuo 2015 metų ir nauja technologija, leidžianti efektyviai naikinti išmestą maistą (kuris, visų pirma, išvis neturėtų būti išmetamas).

Kuomet prisimenu praeito sekmadienį laimikį ir palyginu jį su prekybos atstovų deklaruojamomis pastangomis kuo labiau mažinti išmetamo maisto kiekį, mane labai apima pyktis. Ir taip nutinka kas kartą atsidarius pilną maisto konteinerį. Todėl negaila ir naminio maisto skonio atsisakyt.

Reklama

3 mintys apie “Dvi savaitės neperkant maisto: prasideda sunkumai

  1. O ta Financial Times aprašyta nauja technoloija, leisianti efektyviau sunaikinti maistą, reiškia, kad išmetamų produktų negaus nei freeganai, nei patys prekybos centrai iš to prtirs kokios naudos? Skamba labai jau neefektyviai..

  2. vienintelis privalumas, kad nedidės šiukšlynai. ir kadangi maistą turėsi išmest į atskirą konteinerį – didėja šansai, kad ir pakuotę po to surūšiuosi.

    užmiršau paminėt, kad tas pats FT cituoja tokius skaičius: efektyviai naudojant maistą, jo užtektų ir 2050, kai jau 9 milijardai mūsų busl

Parašykite komentarą

Įveskite savo duomenis žemiau arba prisijunkite per socialinį tinklą:

WordPress.com Logo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo WordPress.com paskyra. Atsijungti / Keisti )

Twitter picture

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Twitter paskyra. Atsijungti / Keisti )

Facebook photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Facebook paskyra. Atsijungti / Keisti )

Google+ photo

Jūs komentuojate naudodamiesi savo Google+ paskyra. Atsijungti / Keisti )

Connecting to %s